Als medisch pedicure heb ik een professionele kijk op de gezondheid van uw voeten. Voorafgaand aan een behandeling, analyseer ik de conditie van uw voeten en inventariseer ik de aanwezigheid van eventuele klachten.
Mochten er ernstige klachten of specifieke medische aandoeningen zijn zal ik u doorverwijzen naar een arts of podotherapeut.
De voeten van reumapatiënten vragen extra zorg.
Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal
van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of
tenen en niet goed passend schoeisel, treedt er aan de
voeten vaak ongewenste eelt- en likdoornvorming op.
Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de
tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig
ruimte in de schoen, krijgt een reumapatiënt ook te
maken met nagelafwijkingen zoals:
· Brokkelige nagels
· Eeltvorming onder de nagels
· ‘Schuurpapier’ nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en
gespleten)
· Verkleuringen van de nagel.
Er zijn talloze aan oudere leeftijd gerelateerde oorzaken,
die in de loop der tijd kunnen leiden tot problemen met de voetverzorging of erger nog, serieuze voetklachten. Veel ouderen hebben te maken met een zeer dunne huid of een hele droge huid. Ook de doorbloeding is vaak niet goed. Stijfheid in de gewrichten, waardoor u zelf niet meer goed bij uw voeten kunt. Slechtziendheid, waardoor voetverzorging moeilijk wordt. Wanneer u zelf niet meer goed in staat bent om uw voeten te verzorgen, biedt de pedicure uitkomst.
Voetafwijkingen komen vaak voor bij spastische voeten.
Doordat het enkelgewricht naar buiten kantelt, gaat men vaak op de zijkant van de voet lopen. Op den duur kan men hierdoor een spitsvoet krijgen. Verder zie je bij spasme vaak een beenlengte verschil, klauwtenen en kan de voet of het been niet geheel meer opgetild worden tijdens het lopen. Men krijgt dan een “klapvoet”of men “sleept” met een been.

Dit alles komt doordat de spieren niet meer in staat zijn om te doen wat ze behoren te doen. Spasticiteit is een overdreven weerstand, die wordt veroorzaakt door een reflex in een spier. Dit leidt tot een spasme, een verhoogde spiertonus, waardoor het normale bewegen  bemoeilijkt wordt. Spasticiteit kan ontstaan tijdens de zwangerschap, of tijdens de geboorte maar kan ook later na een verworven dwarslaesie of hersenbeschadiging, zoals een beroerte, hersenkneuzing of multiple sclerose.
Verwaarloosde voeten komen in alle lagen van de bevolking voor. Hoewel het vaak om ouderen gaat, is het niet ondenkbaar dat ook jongere mensen hun voeten slecht of niet verzorgen. Als pedicure kun je verwaarloosde voeten aantreffen als gevolg van lichamelijke of geestelijke aandoeningen. Vaak zijn deze klanten zich onbewust van het belang van een goede voetverzorging of weten niet hoe als gevolg van maatschappelijke en sociale problematiek. Deze klanten hebben vaak last van nagelproblemen, ulcus en overmatig (droog) eelt, maar ook bijvoorbeeld van kloven of likdoorns.
De diabetische voet
De reumatische voet
De oudere voet
De spastische voet
De verwaarloosde voet
Voor mensen die suikerziekte hebben, ofwel diabetes mellitus,is het van groot belang dat zij hun voeten door een voetverzorger/pedicure laten behandelen. Zij kunnen ervoor zorg dragen dat de voeten van diabetes patiënten goed verzorgd worden en dat zij in een vroeg stadium voetproblemen bij diabetes patiënten kunnen herkennen. Door regelmatige behandeling van bijvoorbeeld eelt of nagelafwijkingen kunnen er veel problemen voorkomen worden. Hierdoor worden ook ernstige afwijkingen vroeg opgemerkt. Verder kunnen zij ook allerlei adviezen geven over de dagelijkse voetverzorging en tips geven waar u o.a. op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen. Er kunnen bij diabetes patiënten gemakkelijk wondjes ontstaan, die door een verminderde bloedsomloop en verminderd gevoel in de voeten moeilijk genezen.

"Uw voeten in goede handen""Uw voeten in goede handen"
Home
Tarieven
Cadeau tip
Locatie
info
De oudere voet
De verwaarloosde voet
De spastische voet
De reumatische voet
De diabetische voet
Contact
Medisch Pedicure-Dokkum

Regina Schreiber
Vleesmarkt 29
9101 MH Dokkum
0519-252041
06-27450205
KvK: 55912583
www.pedicure-dokkum.nl
info@pedicure-dokkum.nl
Het is mogelijk om een siliconen orthese op maat te laten maken. De orthese kan pijnverlichtend en corrigerend werken. Het is een vorm van drukvrij leggen, welke je ’s morgens aanbrengt en ‘s avonds weer uit doet.

Bij langdurig aanhouden van een verkeerde stand kan er een blijvende verandering ontstaan. Bijvoorbeeld bij slijtage aan de gewrichten, vormen van likdoorns of scheefstand van tenen. Het is voor mij belangrijk de oorzaak van het probleem te vinden om dit daarna aan te kunnen pakken. Bij deze techniek is de samenwerking met andere disciplines van groot belang. Denk daarbij aan problemen rond de voorvoet, waarbij niet alleen een orthese nodig is maar misschien ook een correctiezool.
We kunnen ortheses onderscheiden in correctieve en protectieve ortheses.
De correctieve techniek heeft een corrigerende werking. Hierbij let ik goed op of er geen verstijving van de gewrichten is. Bij een  correctieve orthese gebruik ik een hard materiaal.
Een protectieve orthese heeft een drukverlagende of beschermende functie. Deze orthese moet ervoor gaan zorgen dat de druk opgevangen en/of verplaatst wordt. Ik gebruik hiervoor een zachtere soort orthese materiaal

Orthesiologie
Een orthese
Ik ben gespecialiseerd in:

- De diabetische voet, lees meer……
- De reumatische voet, lees meer…..
- De spastische voet, lees meer…..
- De verwaarloosde voet, lees meer…..
- De oudere voet, lees meer……
- Nagelbeugeltechniek, lees meer…..
- Orthesiologie, lees meer…..
- Nagelreparatie, lees meer……
- Antidruktechnieken, lees meer…..


 
Een nagelbeugel wordt aangebracht wanneer een nagel (dreigt) in te groeien door de te ronde vorm van de nagel. Door de nagelbeugel wordt de nagel gedwongen in een normale vorm verder uit te groeien. Er zijn verschillende nagelbeugels. In overleg met u wordt gekozen voor metaal of kunststof.
De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze zogenaamde nagelprothese kan worden vervaardigd door middel van gel of acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.
Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.
Een reparatie van de nagel geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels. Uw teennagel kan weer gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden zodat u weer een mooie esthetisch, goed verzorgde teennagel
Nagelbeugeltechniek
Nagelreparatie
Antidruktechnieken
Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast.
Dit kunnen druk plekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende "hallux valgus". Het vilt wordt rondom de plaats gelegd en kan een aantal dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de plek rust krijgt en beter hersteld. Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.
 
 
 
 
terug
terug
terug
 
terug
 
terug
 
terug
terug
terug
terug
Images from webbuilder
 
 
 
Nagelreparatie
Antidruktechnieken
Nagelbeugeltechniek
Images from webbuilder
Images from webbuilder
Images from webbuilder
Images from webbuilder
Images from webbuilder
Images from webbuilder
Images from webbuilder


Laat uw voeten regelmatig behandelen door een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening "Medisch Pedicure".
Regina Schreiber
Vleesmarkt 29
9101 MH Dokkum
0519-252041
06-27450205
KvK: 55912583
www.pedicure-dokkum.nl
info@pedicure-dokkum.nl
Contact

terug